התערוכה החונכת את המוזיאון הערבי לאמנות עכשווית בסחנין AMOCA היא חיוואר (حوار). למילה "חיוואר", שניתן לתרגמה בעברית כ"דו-שיח", שתי משמעויות עיקריות בערבית: במובן אחד היא מתארת שיחה רגועה בין שני אנשים או יותר, במובן אחר (במיוחד בהקשר פוליטי ובהקשר של סכסוך) משמעה תהליך שבו שתי קבוצות או יותר מקיימות שיח חופשי מעויינות, במטרה להגיע להסכמה בנושא כלשהו.
חיוואר, דו-שיח, דיאלוג, הוא תהליך שמאפשר לאנשים או לקבוצות לפרק סטריאוטיפים, לבנות אמון ולאפשר לאנשים להיפתח לנקודות מבט השונות משלהם. השאיפה בדו-שיח אינה לנצח בוויכוח או להגיע להסכמה, אלא להבין וללמוד. דו-שיח יכול להניב הן עשייה אישית והן שיתוף פעולה. חיוואר, דו-שיח, דיאלוג, הוא מסע רוחני שמחולל שינוי בהבנת האחר.

AMOCA, המוזיאון הערבי לאמנות עכשווית בסחנין, מתארח בבנין איגוד ערים בית נטופה- המרכז הסביבתי. מטרת AMOCA הוא לחזק את ממד הניידות, לחשוף יצירות אמנות של מיטב האמנים מהארץ והעולם באזורים שונים בגליל ובפריפריה ולהתארח במקומות שאינם חשופים לתערוכות אמנות עכשווית. AMOCA  , המוזיאון הערבי לאמנות עכשווית פותח את שעריו בסחנין במטרה להנגיש את האמנות העכשווית לאוכלוסיה הערבית והיהודית הגרה באזור תוך הצגת אמנות במגע ישיר עם אנשים ובשיתוף פעולה איתם, אמנות שיוצרת קשרים בממד המקומי והבינלאומי. החזון של AMOCA הוא ליצור הידברות, מפגש ושיתוף פעולה בין יהודים לערבים באמצעות האמנות העכשווית בפרויקטים מחוללי שינוי במטרה ליצור במה לבניית אמון הדדי וישוב סכסוכים בדרכים חלופיות. בדומה לתפיסה זו ניפתח במקום מרכז לישוב וניהול סיכסוכים, "בית אלסולח", ביוזמת מנכ"ל איגוד ערים ועירית סחנין, מקום של הדברות ומציאת פתרונות והסכמות בין צדדים. שילוב זה של AMOCA, המוזיאון הערבי לאמנות עכשווית, והמרכז ליישוב סכסוכים הוא ביטוי לרצון ליצור פעילות משותפת המבוססת על הצורך בקבלת האחר תוך הגברת המודעות לגישות חלופיות להדברות והסכמה.

המשך התערוכה "חיוואר" בבית החומוס והקפה AMOCA ברחוב דוחא  55 ליד איצטדיון דוחא

האמנים המשתתפים

בותינה אבו מלחם, מרינה אברמוביץ', מיכה אולמן, ברברה איישהורן, אנה אנדרס, ראוון איסמאיל , לארי אברמסון, מחמוד באדרנה, מאתי בז'רנו, ראאד בוואיה, בשיר בורלקוב, נטלי מבא ביקורו, דניאל בירן, טורנסטיין ברינקמן, אביטל בר-שי, ג'אנו גאוסי, הודה ג'אמל, נידל ג'ברין, מימונה פטריציה גוארזי, מחיטאר גרבדיאן, משה גרשוני, מריה וידר, יוהנס ווגל, ג'סיקה וטורי, דוד וקשטיין, ראני זראווי, סנגיז טקין, מהדי-ג'ורג' לאלו, אלמגול מנליביבה, הרמן ניץ', שירין נשאט, אסד עזי, עביר עטאללה, מוניר פטמי, בלו-סימיון פיינרו, זוהדי קאדרי, מוחמד סעיד קאלש, מנשה קדישמן, יאניס קונליס, דני קרוון, ולנטין רורי, אנהיטה רזמי, אוה שלגל, אנג'ליקה שר.

מן העיתונות